
Dlatego też jako profil działalności firmy wybraliśmy garmaż i wędliny tradycyjne dla kuchni polskiej. To właśnie na takich potrawach najlepiej odznacza się jakość i kunszt ich producentów.
Firma powstała niemal 30 lat teamu jako lokalne i rodzinne przedsiębiorstwo warmińsko-mazurskie. Początkowo profil działalności marki Tabor nastawiony był na dystrybucję mięsa oraz wędlin. Zdobyte doświadczenie oraz znajomość dostawców i regionalnych producentów warzyw, owoców oraz mięsa, pozwoliło na znaczący rozwój firmy w kierunku produkcji.
Od 2016 roku rozpoczęliśmy własną produkcję wędlin i wędzonek oraz wyrobów garmażeryjnych. Zainteresowanie odbiorców pokazuje, że był to bardzo dobry krok.
Wędzarnia oraz Garmażernia Bartoszycka swoją produkcję opieraja o dwa zakłady. Oba zlokalizowane w niezwykle czystych przyrodniczo miejscach województwa warmińsko-mazurskiego. Produkcja wyrobów garmażeryjnych odbywa się we wsi Sędłąwki, z kolei wędzarnia znajduje się w Bartoszycach. Opieramy swoją działalność na miejscu, w którym się urodziliśmy i z którym jesteśmy związani od pokoleń.
Produkujemy żywność, którą sami chcielibyśmy jeść – i jemy! Jedzenie ma być nie tylko smaczne, ale i zdrowe.
Dlatego taką wagę przykładamy do kontroli jakości oraz sprawdzonych dostawców, gwarantujących produkty bogate w składniki mineralne oraz witaminy.
Bartoszycka ...na zdrowie!